Saturday, June 4, 2011

berubah...berakhir..........

kenapa manusia manusia mudah lupa pada janji yang dia sendiri beria2 ikrar?yg kita xpenah paksa utk JANJI tu suatu masa dulu...



Berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari
Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalku sendiri
Kelam seluruh jiwaku


Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku

Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

semuanya telah berakhir....

Sunday, May 8, 2011

pergi keja 3 jam sebab nak pergi berjimba!

bes jugak pergi berjimba ngan mas ngan kawan2 dia kemarin..oleh itu aku telah pergi membuat keja kat ofis selama 3 jam saja..muahaha..
sebab ada keja ja p keja ari sab2..kalo x pemalas piang la nak p..huhu

tp agak kecewa la sbb xdapat tgk muvie..huhu..sempat men boling ja..
dah aku telah mengalahkan diri aku ke tempat last skali..haha
ala..derang pulun men bg strike la spare la sbb nak practice for their tournament besoknya..so aku men rilek2 da la..yg gigih nak p pulun bt pa kan..
ala tapi malu la kat kawan mas..sbb asyik msk longkang..terus rasa loser piang..
tapi kawan mas kata cara aku men boling comel..haha tetiba..


kualiti gamba harusla di tahap bengong ye..tp atlis boleh la kaver muka jerawat aku.

dan lepas frust xleh tgk muvi..bkn xleh tgk la..sbb aku yg xmau tgk..muvi kol 7 kot..xkan nak ygk muvi magrib2 buta..orang dok azan pas2 hang sedap tgk muvi dalam cinema..sgt not good..walaupun aku adalah cuti ok kemarin..kalo nak tgk blh ja..tp tah cam xbes..dah la balek nant kena marah ngan mama lg..so bek xyah tgk..hang p jela tgk len kali saja..

sambung..dan lepas frust xtgk muvi..kami p minum makan kat kedai ketaapi tu..tp bukan victoria station..ni ketaapi yg jenis murah sket which is nama dia adalah NEXT STOP..haha..lepas tu usaha amek set yg harga 9 inggIt gak..nak bg sama ngan harga tiket MUVI..hahaha..bengong kan..Tp kedai dia sgt comel tau..


me = sengal mas = ada bf kaya,tetiba haha


serius malas nak kaver jerawat dah..so bialah kau nak nampakkan diri kau pun




b4 balek beli glose etude house yg comel ni..sbb nak tuka duet kecik ja..boleh?haha sebek harga kau seploh hengget ja..tp memang comel la..nak beli lg la nant..xtau pulak glose etude house best............


saya tetap suka bercamwhore (tp gamba blur ja brani) walaupun muka saya ada jerawat tanpa sempadan SEKARANG..MASA DEPAN sy percaya muka sy kembali pulih..ceewah!

eh eh..lepas balek sampai umah kan..mas anta msg..ckin, kawan mas minx no phone ckin..maksudnyaa, aku adalah tetap comel la kan walaupun muka berjerawat..keke. =p

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu mama

Assalamualaikum mama..
HAPPY MOTHERS DAY!!
selamat hari ibu untuk mama saya yg tercinta..
she's the best mother in the world..
PUAN ZARINA BT MD ISA..
terima kasih kerana telah malahirkan saya ke dunia ini..
dan membesarkan saya dengan sabar sehingga sekarang..
until i'm 24 years old now..sumtime you still treats me as a baby..
sbb kadang2..kalo ada nyamuk gigit pun mama yg tolong tampaq nyamuk 2..huhu nanges..
you are everything for me..
i love u sgt5555 mom!


you sgt cun tau walaupun you sudah berumur 47 tahun..kawan2 i pun slalu cakap tau


i cant live without you mama..serius xtipu tau..


walaupun mama berumur 47 dan saya adalah 24..akan tetapi..kami selalu bergedik bersama..kadang2 bergedik ngan mama lg bes dr bergedik ngan membe..haha..tgk cr posing..gedik bukan..muahaha

terima kasih sbb jd mama saya!

Saturday, April 30, 2011

cikgu..

Assalamulaikum..

video

ini cikgu hadi..
dia kata dia adalah macho macam kim hyun jun dlm cite IRIS
dia juga kata cite 2 akan lebeh best kalo muka kim hyun jun 2 mcm dia..
omaigod omaigod..
sangat tidak masuk akal bukan?
walaupun begitu..
tiap2 ari saya rindu dia..
tapi dia xnak blek penang pun cuti labour day ni..
xpa..baha kata dia nak blanja saya mkn..
tetiba.

*****************************************************

suara saya mcm remaja 16 tahun la..muahaha

Saturday, April 9, 2011

Hard Rock

Hai Assalamulaikum..

Tetiba aku rasa nak update belog ini..
sbb ada gamba2 bes nak tayang..
maklum la..
5 taun skali p mkn tempat bes2 sket..
hahaha..
kami sefamily telah berjaya mendinerkan diri kat kami hard rock hotel penang..
haha nampak jelas sgt x kejakunan diri saya? xpa sy xkesah..
padahal org len dah p mkn pat lima 16 belas kali kot..
xsebok pun nak hupdate dalam belog..
ah..ada aku kesah.

ok mari lihat gamba kejakunan saya.


ni dah gedik nak amek gamba walaupun belom msk restaurant nak mkn.


gila kembong pp mcm ada udara berkapasity 460ml padu di dalamnya.apa aku merepek


mcm nak curi sudu gitar bwk balek..tp sat lagi terserlah sgt jakun itu.






chicken chop for eman


salmon pekebenda tah nama dia for mama


fish and chip for ayah


dengan tanpa rasa besalahnya aku p order sirloin steak ini yg beharga 50 heeeeeeeeeee
aku memang mengada tahap dewa bandung..org len semua mkn hat harga blh berunding lg..

ok pas dah mkn harus begambo sampai temuntah..itu bg mereka 3 org (ayah mama dan eman)..aku ok ajeh..nak begamba lg 456 snap pun aku mampu hahahaha






sorg cina yg baik hati telah memahami kejakunan kami berempat


cantik gila lampu kat sini..like 2 juta kali




sila jgn muntah melihat gamba aku wek2 tanda diri seniri pun dah nak temuntah menengoknya..tp amek gamba x ye hehe


ko bajet ko hensem kan..xpa aku bg chance la..









diakhiri ngan gamba blur dr dg cam aku yg super superb dalam tahap keclearan sesuatu gamba..geramnya sbb salah beli camre! harap luaran ja cantik huh! ko memang layak digelar hey 'jugde a book by its cover'..bukan 'dun judge' kat depan.

sekian.
sepasang semut men jonkang jongket,
pinggang aku sudah saket.

Wednesday, March 2, 2011

mc tp happy..sila contohi aku

Assalamualaikum..

hari ini saya telah mengambil MC..haha ayat mcm budak darjah satu knapa..
saket kot perut..memang xleh nak p keja..satg kalo p keja pun dok tarik muka masam
bek xyah kan..bek setart enjin keta p klinik amek mc dan melayan tenet ngan tv kt umah..oit tp kalo xsaket btol2 kau nak p amek mc doktor xbg jugak..sila make sure kau btol2 saket mcm aku dulu eh...heeee

so sekarang aku ngah merelex la ni..blh la nak update blog ke hapa..dia punya heaven dok kt umah time weekday len mcm ohhh....serius bes okay...nampak sgt aku jenis menusia malas bekerja kan...huhu x..bkn mcm 2..cuma tempat keja aku 2 xbes..ceh padahal tah2 kalo kau p keja kat len pun stil laa dok rs xbes jgk kan..hehe we'll see..skrg aku ngah berusaha nak find job kat tempat len..harap2 la dapat dalam taun ni jugak..amin...

td masa kat klinik aku sempat la tanya dr pasal injection untuk prevent servical cancer..then dr cakap that injection memang mahal.. tp semua pompuan memang digalakkan la amek injection tu..as a protection kan...aku ngah pk2 gak skrg ni...xtau lg nak p amek bila..rate injection 2 dalam 600 kot for 3 injections...huu awat la mahai piang..act ms form 1 semua girl kan dah kena inject..yg 2 gov provide tp yg murah punya kot..dr 2 la cakap td..sapa yg penah amek injection 2 kat mana2 klinik meh la share kat sini..kat mana korang amek?brapa?



muka aku xnampak teruk sgt sbb pakai foundation haha..xbes la amek gamba skrg sbb muka byk jerawat!

Saturday, February 12, 2011

Penang Bes?

Assalamulaikum...

boring la pulak ari2 ahad ni...tv rosak uhuk nak tgk melodi pun xleh tau..tv cepat la get well soon..haha gla kedekut nak suruh tv get well...ko p jela bli tv len ok..xkan nak suruh ayah jugak yg bli kot..padahal ko yg dok ngadap tiap2 ari..ayah tgk raja lawak ja..cite len dia xlayan..eh tapi bes kan tgk raja lawak bersama sama family di ari jumaat malam yg heaven sbb sok 2 cuti xyah p keja..derang bt lawak cam bangang pas2 kita pun gelak hentak2 kaki guling-guling..satu family pun buat cam2..hahaha mcm membuat aktiviti bekeluarga yg sihat dan menjimatkan =)


inilah famly saya..raya 2008 kot..haha muka eman lawak gla kot..dia ingat elok sgt la 2 rambut cam2..muka aku maintain x?ekeke

family aku ni kecik ja tau..sbb 2 la cari keja kt Penang ja..sian paren aku nant tgal 2 org ja kat umah nant *eleh padahal kau yg malas nak p keja jauh2 malas nak bedikikari ngaku jela hihi..x bukan cam2..bukan..hey aku blh berdikari tau..cuma condition ja xmengizinkan tau..aku ni jenis yg xsampai ati tau nak tgalkan paren..aku tau derang mesti slalu rindu aku punya kalo aku g keja kat negeri len..aku xsuka kalo derang susah ati..sbb 2 aku sanggup dok umah walaupun kadang2 boring time ari ahad..yela kalo dok ngan kawan2..sewa umah..berdikari..mesti wekend2 cam ni dah kua berjimba sana sini kan..

sejarah kehidupan dan proses pembesaran aku memang la bertapak di penang saja ok..sila tabik kat saya hahaha

skola rendah/menengah = penang
matrikulasi = penang
universiti = penang
keja = penang

see?hahaha ada x org mcm ni jgk?
tau x..masa nak apply u dulu kan.paren aku soh apply 80% kos kat USM ja..bkn salah aku tau xnak merantau..hehe alasan lg penampaq sedas nak?..ayah aku sanggup bernazar ok kalo aku dapat usm..dia nak posa sari..sampai mcm 2 punya nak aku msk u kat penang gak..uhuk..

so....bila dah abes blaja..aku pun telah menjadi malas serta merta nak cr keja lua penang dah..nak stay kat penang jela dok ngan paren..senang..muahaha



walaupun ini lelaki jarang2 muncul kat penang..ada aku kesah..aku tetap bahagia dok penang ja..tetap xmau p cr keja kat kl..*eh tp kadang2 kesah jugak bila dah lama piang xjumpa.pulak.

Friday, February 11, 2011

sapa comel angkat tangan ye

Assalamulaikum..

sila lihat gamba2 ini..


ini gamba saya time berumo 2 bulan..ayah saya yg tangkap gamba ni =)
time ni pakai lense kale ijau =)


ni lak gamba time sy berumor 3 tahun ye.. mama saya yg tangkap gamba ni =)
time ni mama sy paksa sy pkai lense kale biru lak hee


oh ni lak gamba time umo sy 5 tahun setengah hee..ini gamba di ambek oleh pak sedara sy..maklum la dia br bli DSLR cap nikon time ni..so dia pun telah menyuruh sy membuat pose ala2 potogenik ala2 model kanak2 gitu.. pandai x saya pos walaupun masih kanak2? =)


haa ini adalah sy sekarang ye..byk x perbezaan muka kanak2 ngan sekarang?

hahahaha agak2 rs nak lempang aku x?? nampak sgt aku xpandai menipu kan kan..xpala bg la aku chance sket aku nak merasa muka cam mat salih mat salih gitu..walaupun pada zaman kanak2 ja..ada kot sorg dua yg pecaya hahaha sila tampa muka sendiri dengan kuat..pang..ok dah.

Thursday, February 10, 2011

ada aku kesah???

Assalamualaikum..

hey bes la cite unggunya cinta ini..br ja abes aku tgk ni..haha serius bes asyik gelak ja aku dr td..so.....ADA AKU KESAH hadi nak msg aku ke x mlm ni????? lantak dia rrr..ingat ko sorg ja ka penat? aku xpenat la keja sampai kol 7?..yg penting aku adalah hepi tgk cite td 2..nant kalo ada ulang lg nak tgk lg la..hee..astro kan suka ulang2 cite dia sampai cd rosak br dia stop tayang cite 2 kan..

cite dia cam cool oh...tp xbes sbb laki 2 mati la pulak time ending..sedih sket..tp mula2 cite sampai 3/4 adalah bes piang..serius wa xtipu..


ni la poster cite 2..comel lak dua2 org ni..comel comel comel

saya mahu tgk lagi....astro sila ulang lagi isok! bt petama kalinya sy suka dan menyokong tabiat astro itu iaitu mengulang cerita..kalo x asik menyampah memanjang kat astro hahaha

ok itu saja.

Sunday, February 6, 2011

makan sampai penat

Assalamulaikum..

ini adalah besambung dari lepak sampai penat..hehe

setelah berhempas pulas melapaskan keta kami dari jem kat tempat parking gurney 2..harusla kita memilih tempat mkn yang bes ye..tapi perut adalah berlagu mengikut rentak yg disukai oleh tuan perut masing2

perut aku..terus terang by radja
perut eman..memori daun pisang by amelina dangdut
perut mama..Insyaallah by maher zain
perut ayah..oops i did it again by britney spears hahaha

ok2, serius..
kami sepakat telah memilih restoren yang tuan dia bg nama JEMPUT TREE..yei
bes ooohhh restoren ni serius xtipulah..tempat dia xda la besa mana..tp comel gla..korang leh pilih nak duduk atas dahan pokok ke..bawah pohon ke..duduk besila ataupun duduk secara normal bila anda bekunjung ke kedai makan ye..kami telah dipaksa duduk secara normal sbb smua tempat da penuh huhuhu..ingat bila dah mai lambat ada la tempat kat atas dahan tuh!


tempat ni gelap2 romantik sket sebenanya..kalo ko nak mai mkn ngan awek or pakwe ko amatlah sesuai ye




minuman2 kami..bila mai food smua pakat ngap makan terus..xsempat amek gamba dah



diakhiri dengan gamba camwhore yang tah apa2

note : makan adalah dibelanja oleh eman sbb dia br dapat duet JPA..kami menpau dia tanpa rs belas kasihan yg nyata..order nak mahai2 ja..aku of cos la yg paling mahai skali agaaga padan muka eman..

ok daa..

lepak sampai penat

Assalamualaikum..

Family aku adalah family yg suka kua melepak di kala wekend..haha..cool x family..besa la mak pak i muda lg tau ala2 parent bejiwa muda gitu..kekeke


aku yg sengal


posing tah apa2


dah posing baik punya kami empat2 ketol..tba2 ada org mai terus smua malu2 nak posing haha


kami 2 org terus begedik..mama ayah dah cabut lari p kat len..sbb mcm cantik ja kan amek gamba camni..aku ja rs sorg2 kot..padahal gamba tah apa2


mama ngan ayah adalah penat bejalan so derg nak urut kejap kat tgh2 org p mai p mai 2..

owh lupa nak gtau lokasi lepakan kami sekeluarga adalah betempat di gurney kat island penang sana..ingat g time aku kecik2 arwah wan aku slalu cakap kalo nak g island sana mesti cakap nak g tanjung..haha..cam nana tanjung..org tua2 prefer panggel png island 2 as tanjung kot..tp cam xbes cam kampung ja pgel tanjung..kekeke jahat gla aku kutuk cara org tua2 cakap.

jLn2 sampai kol 10..terus smua jom la jom la lapaq piang dah ni..lapaq kot kol 10 xdinner lg..tgk2 ms nak kua dr tempat parking hambek ko! jem srupa @%$$%^$&$ hahaha dekat kol 11 kot br leh kua dr bangunan gurney 2..uhu

Thursday, January 27, 2011

saya mengada??

Assalamulaikum..

Kenapa saya rasa sgt xbes ngan tempat keja saya itu haaa...huhu!
everyday bgn pagi rasa cam malas piang piang nak g keja..tapi bukan la
saya pemalas ok..dah memang keja kat c2 xbes kot..nak tunggu pukol 6 alahai lambat nak mampos rasa..huhu

on the way p keja = (
on the way balek keja =)

susah nak explain kenapa xbes keja c2..its complicated la huhu..even mama ayah pun xpaham kenapakah aku xsuka keja c2..mest derang ingat aku ngada2

1. gaji ok (utk rate fresh grad cam aku)
2. leh stay kat umah xyah dok umah sewa dan memparabeskan gaji baya duet umah sewa
3. blek lepas keja xyah penin pk pasal dinner..men order sajork kekeke ye rr kalo dok umah sewa or dok jauh nak kena kua duet lak for dinner xpon kalo rajen piang kena masak seniri (rajen ke ko nak masak hahahaha)
4. ada bos nama Mr Kee yang bek dan mai raya kat umah tok time raya aji ritu hahaha
5.lagi apa eh dalam fikiran derang..haa..keja c2 leh buat ot n bleh tambah pendapatan gaji ko kalo rasa bulan tu nak shopin baju betimbun.


mungkin inilah yg ada dalam pemikiran kedua ibubapaku yang membuatkan mereka menyampah agaknya setiap kali dengar aku nak resign nak resign nak cari keja kat tempat len! huhu

Tapi...kesusahan dan ketidakbesan keja kat c2 hanya saya yg tahu yer..lg banyak point negative dia aku list out nant..

to be continue...

Saturday, January 15, 2011

Tiba Tiba...

Assalamualaikum...

Tiba-tiba aku rasa aku telah minat kepada shamsul yusuf itu..hahahahaha

yelah muka dia boleh la tahan jugak kan..macam hensem la jugak kan..pas2 kemarin dengar carta hot fm time pg2..dia ngan LJ jadi guest..suara dia macam macho saja...kekeke

Wednesday, January 12, 2011

setelah MC 2 ari..

Assalamualaikum..

aku telah bangun p keja rini ngan perasaan malas piang..maklum la MC 2 ari kau..haha..
dah la before 2 asyik tejaga ja..mimp keta aku langga bontot keta len la apa la..geram btol..kalo tido ari isok xkeja..elok ja tido nyenyak sampai henset bunyi time subuh 2..
maybe tejaga-jaga sbb neves nak p keja blek kot..haha gedik..


setelah sampai tempat keja..

duduk2 ja kat kusi..aku dok sebelah bos ok hahaha..derang saja dengki p letak meja aku sebelah meja bos..tp sebek lah bos aku jenes baik ati jer..cuma aku kan pemalu, so memang rs xbes gla la kena dok tepi bos.. ok sambung, duduk2 ja kan.. bos@Mr Kee tersebut telah memandang dan senyum2

Mr kee : kaki u macam mana? dah ok ka?

aku yg comel agaga : boleh la..tp still saket lg la..sambil urut2 kaki bt2 cam saket lg

Mr kee : u mau pinjam tongkat ka?hahaha

aku yg comel : gelak2

sampai ati kau Mr kee..mentang2 la aku jalan cam senget2 sket td..xpa..nant kalo ko g panjat bukit bendera n kaki jd saket cam aku..aku ty balek kau mcm 2...haha..xbek tol..dah la dia bos yg membagi gaji naik ri2..hee..

pas2..dah tgh ari sket..tgh2 keja ngan kaki yg stil saket..tgk2 hp ada cal ngan msg dr pakcik tech yg slalu gak berurusan ngan aku..ingat nak pgel tgk mesin problem ke apa..tgk2 msg :

"lama xnampak..dah berenti ka?"

cis x cis? aku br MC 2 ari kot..dia dah leh ingat aku berenti keja dah..helo pakcik..u ingat i ni lembik sgt ka keja br 5 bulan keja dah nak berenti..i ni walaupun nampak ayu2 gitu..tp i strong tau!!!! sanpai ati kau pakcik..



whatever la kan..sila kumpul semangat utk p keja isok pula...peace..... =)

Tuesday, January 11, 2011

penang hill@bukit bendera

Assalamualaikum..

Pada ari sab2 lepas, saya and 3 ketol kawan sy telah menjadi gigih telah pegi memanjat bukit bendera kat penang island sana.. gigih piang kau..xtau la tba2 tegerak ati ajak derg p panjat bukit 2..konon nak beriadah d ujung mggu ngan membuat aktiviti yang berfaedah la konon..skali....hambek kau...aku telah mengMCkan diri selama 2 ari xp keja...hahaha..mau xMC..jalan dah kenkang beb..

Jalan kengkang = Jalan macam org baru lepas beranak


muka penat piang org br sampai..sy adalah org last sampai haha



sy dan 3 ketol kawan sy..sejuk oohh time ni






haha posing tah apa2

k lah..ni saja kisah buang tebiat saya dan 3 ketol kawan saya di ujung mggu..hingga menyebabkan 2 ari MC.. tumpang lalu Mr Kee (beliau adalah bos saya haha)