Saturday, June 4, 2011

berubah...berakhir..........

kenapa manusia manusia mudah lupa pada janji yang dia sendiri beria2 ikrar?yg kita xpenah paksa utk JANJI tu suatu masa dulu...



Berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari
Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalku sendiri
Kelam seluruh jiwaku


Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku

Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

semuanya telah berakhir....

Sunday, May 8, 2011

pergi keja 3 jam sebab nak pergi berjimba!

bes jugak pergi berjimba ngan mas ngan kawan2 dia kemarin..oleh itu aku telah pergi membuat keja kat ofis selama 3 jam saja..muahaha..
sebab ada keja ja p keja ari sab2..kalo x pemalas piang la nak p..huhu

tp agak kecewa la sbb xdapat tgk muvie..huhu..sempat men boling ja..
dah aku telah mengalahkan diri aku ke tempat last skali..haha
ala..derang pulun men bg strike la spare la sbb nak practice for their tournament besoknya..so aku men rilek2 da la..yg gigih nak p pulun bt pa kan..
ala tapi malu la kat kawan mas..sbb asyik msk longkang..terus rasa loser piang..
tapi kawan mas kata cara aku men boling comel..haha tetiba..


kualiti gamba harusla di tahap bengong ye..tp atlis boleh la kaver muka jerawat aku.

dan lepas frust xleh tgk muvi..bkn xleh tgk la..sbb aku yg xmau tgk..muvi kol 7 kot..xkan nak ygk muvi magrib2 buta..orang dok azan pas2 hang sedap tgk muvi dalam cinema..sgt not good..walaupun aku adalah cuti ok kemarin..kalo nak tgk blh ja..tp tah cam xbes..dah la balek nant kena marah ngan mama lg..so bek xyah tgk..hang p jela tgk len kali saja..

sambung..dan lepas frust xtgk muvi..kami p minum makan kat kedai ketaapi tu..tp bukan victoria station..ni ketaapi yg jenis murah sket which is nama dia adalah NEXT STOP..haha..lepas tu usaha amek set yg harga 9 inggIt gak..nak bg sama ngan harga tiket MUVI..hahaha..bengong kan..Tp kedai dia sgt comel tau..


me = sengal mas = ada bf kaya,tetiba haha


serius malas nak kaver jerawat dah..so bialah kau nak nampakkan diri kau pun




b4 balek beli glose etude house yg comel ni..sbb nak tuka duet kecik ja..boleh?haha sebek harga kau seploh hengget ja..tp memang comel la..nak beli lg la nant..xtau pulak glose etude house best............


saya tetap suka bercamwhore (tp gamba blur ja brani) walaupun muka saya ada jerawat tanpa sempadan SEKARANG..MASA DEPAN sy percaya muka sy kembali pulih..ceewah!

eh eh..lepas balek sampai umah kan..mas anta msg..ckin, kawan mas minx no phone ckin..maksudnyaa, aku adalah tetap comel la kan walaupun muka berjerawat..keke. =p

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu mama

Assalamualaikum mama..
HAPPY MOTHERS DAY!!
selamat hari ibu untuk mama saya yg tercinta..
she's the best mother in the world..
PUAN ZARINA BT MD ISA..
terima kasih kerana telah malahirkan saya ke dunia ini..
dan membesarkan saya dengan sabar sehingga sekarang..
until i'm 24 years old now..sumtime you still treats me as a baby..
sbb kadang2..kalo ada nyamuk gigit pun mama yg tolong tampaq nyamuk 2..huhu nanges..
you are everything for me..
i love u sgt5555 mom!


you sgt cun tau walaupun you sudah berumur 47 tahun..kawan2 i pun slalu cakap tau


i cant live without you mama..serius xtipu tau..


walaupun mama berumur 47 dan saya adalah 24..akan tetapi..kami selalu bergedik bersama..kadang2 bergedik ngan mama lg bes dr bergedik ngan membe..haha..tgk cr posing..gedik bukan..muahaha

terima kasih sbb jd mama saya!

Saturday, April 30, 2011

cikgu..

Assalamulaikum..

video

ini cikgu hadi..
dia kata dia adalah macho macam kim hyun jun dlm cite IRIS
dia juga kata cite 2 akan lebeh best kalo muka kim hyun jun 2 mcm dia..
omaigod omaigod..
sangat tidak masuk akal bukan?
walaupun begitu..
tiap2 ari saya rindu dia..
tapi dia xnak blek penang pun cuti labour day ni..
xpa..baha kata dia nak blanja saya mkn..
tetiba.

*****************************************************

suara saya mcm remaja 16 tahun la..muahaha

Saturday, April 9, 2011

Hard Rock

Hai Assalamulaikum..

Tetiba aku rasa nak update belog ini..
sbb ada gamba2 bes nak tayang..
maklum la..
5 taun skali p mkn tempat bes2 sket..
hahaha..
kami sefamily telah berjaya mendinerkan diri kat kami hard rock hotel penang..
haha nampak jelas sgt x kejakunan diri saya? xpa sy xkesah..
padahal org len dah p mkn pat lima 16 belas kali kot..
xsebok pun nak hupdate dalam belog..
ah..ada aku kesah.

ok mari lihat gamba kejakunan saya.


ni dah gedik nak amek gamba walaupun belom msk restaurant nak mkn.


gila kembong pp mcm ada udara berkapasity 460ml padu di dalamnya.apa aku merepek


mcm nak curi sudu gitar bwk balek..tp sat lagi terserlah sgt jakun itu.






chicken chop for eman


salmon pekebenda tah nama dia for mama


fish and chip for ayah


dengan tanpa rasa besalahnya aku p order sirloin steak ini yg beharga 50 heeeeeeeeeee
aku memang mengada tahap dewa bandung..org len semua mkn hat harga blh berunding lg..

ok pas dah mkn harus begambo sampai temuntah..itu bg mereka 3 org (ayah mama dan eman)..aku ok ajeh..nak begamba lg 456 snap pun aku mampu hahahaha






sorg cina yg baik hati telah memahami kejakunan kami berempat


cantik gila lampu kat sini..like 2 juta kali




sila jgn muntah melihat gamba aku wek2 tanda diri seniri pun dah nak temuntah menengoknya..tp amek gamba x ye hehe


ko bajet ko hensem kan..xpa aku bg chance la..









diakhiri ngan gamba blur dr dg cam aku yg super superb dalam tahap keclearan sesuatu gamba..geramnya sbb salah beli camre! harap luaran ja cantik huh! ko memang layak digelar hey 'jugde a book by its cover'..bukan 'dun judge' kat depan.

sekian.
sepasang semut men jonkang jongket,
pinggang aku sudah saket.

Wednesday, March 2, 2011

mc tp happy..sila contohi aku

Assalamualaikum..

hari ini saya telah mengambil MC..haha ayat mcm budak darjah satu knapa..
saket kot perut..memang xleh nak p keja..satg kalo p keja pun dok tarik muka masam
bek xyah kan..bek setart enjin keta p klinik amek mc dan melayan tenet ngan tv kt umah..oit tp kalo xsaket btol2 kau nak p amek mc doktor xbg jugak..sila make sure kau btol2 saket mcm aku dulu eh...heeee

so sekarang aku ngah merelex la ni..blh la nak update blog ke hapa..dia punya heaven dok kt umah time weekday len mcm ohhh....serius bes okay...nampak sgt aku jenis menusia malas bekerja kan...huhu x..bkn mcm 2..cuma tempat keja aku 2 xbes..ceh padahal tah2 kalo kau p keja kat len pun stil laa dok rs xbes jgk kan..hehe we'll see..skrg aku ngah berusaha nak find job kat tempat len..harap2 la dapat dalam taun ni jugak..amin...

td masa kat klinik aku sempat la tanya dr pasal injection untuk prevent servical cancer..then dr cakap that injection memang mahal.. tp semua pompuan memang digalakkan la amek injection tu..as a protection kan...aku ngah pk2 gak skrg ni...xtau lg nak p amek bila..rate injection 2 dalam 600 kot for 3 injections...huu awat la mahai piang..act ms form 1 semua girl kan dah kena inject..yg 2 gov provide tp yg murah punya kot..dr 2 la cakap td..sapa yg penah amek injection 2 kat mana2 klinik meh la share kat sini..kat mana korang amek?brapa?



muka aku xnampak teruk sgt sbb pakai foundation haha..xbes la amek gamba skrg sbb muka byk jerawat!

Saturday, February 12, 2011

Penang Bes?

Assalamulaikum...

boring la pulak ari2 ahad ni...tv rosak uhuk nak tgk melodi pun xleh tau..tv cepat la get well soon..haha gla kedekut nak suruh tv get well...ko p jela bli tv len ok..xkan nak suruh ayah jugak yg bli kot..padahal ko yg dok ngadap tiap2 ari..ayah tgk raja lawak ja..cite len dia xlayan..eh tapi bes kan tgk raja lawak bersama sama family di ari jumaat malam yg heaven sbb sok 2 cuti xyah p keja..derang bt lawak cam bangang pas2 kita pun gelak hentak2 kaki guling-guling..satu family pun buat cam2..hahaha mcm membuat aktiviti bekeluarga yg sihat dan menjimatkan =)


inilah famly saya..raya 2008 kot..haha muka eman lawak gla kot..dia ingat elok sgt la 2 rambut cam2..muka aku maintain x?ekeke

family aku ni kecik ja tau..sbb 2 la cari keja kt Penang ja..sian paren aku nant tgal 2 org ja kat umah nant *eleh padahal kau yg malas nak p keja jauh2 malas nak bedikikari ngaku jela hihi..x bukan cam2..bukan..hey aku blh berdikari tau..cuma condition ja xmengizinkan tau..aku ni jenis yg xsampai ati tau nak tgalkan paren..aku tau derang mesti slalu rindu aku punya kalo aku g keja kat negeri len..aku xsuka kalo derang susah ati..sbb 2 aku sanggup dok umah walaupun kadang2 boring time ari ahad..yela kalo dok ngan kawan2..sewa umah..berdikari..mesti wekend2 cam ni dah kua berjimba sana sini kan..

sejarah kehidupan dan proses pembesaran aku memang la bertapak di penang saja ok..sila tabik kat saya hahaha

skola rendah/menengah = penang
matrikulasi = penang
universiti = penang
keja = penang

see?hahaha ada x org mcm ni jgk?
tau x..masa nak apply u dulu kan.paren aku soh apply 80% kos kat USM ja..bkn salah aku tau xnak merantau..hehe alasan lg penampaq sedas nak?..ayah aku sanggup bernazar ok kalo aku dapat usm..dia nak posa sari..sampai mcm 2 punya nak aku msk u kat penang gak..uhuk..

so....bila dah abes blaja..aku pun telah menjadi malas serta merta nak cr keja lua penang dah..nak stay kat penang jela dok ngan paren..senang..muahaha



walaupun ini lelaki jarang2 muncul kat penang..ada aku kesah..aku tetap bahagia dok penang ja..tetap xmau p cr keja kat kl..*eh tp kadang2 kesah jugak bila dah lama piang xjumpa.pulak.